Mærkedage

Crooner med et trofast publikum

Den belgiske sanger Helmut Lotti, der især er et hit blandt kvinder, fylder 50 år tirsdag den 22. oktober. (Arkivfoto) Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Helmut Lotti fortolker klassikere. Hans album "Helmut Lotti Goes Classic" er solgt i 13 millioner eksemplarer. Tirsdag den 22. oktober fylder han 50 år.

50 år: Smagsdommerne har for længst dømt Helmut Lotti ude af det gode selskab.

Ikke desto mindre har sangeren, som fylder 50 år den 22. oktober, en stor fanskare. Ikke bare i sit hjemland Belgien, men også i Tyskland, Schweiz og Østrig er han et stort idol.

Især er hans musik populær blandt kvinder, der udover at lytte til sangene genser hans shows på video eller nettet.

For ikke at tale om de mest trofaste, der rejser fra by til by for at overvære koncerterne, der nogle steder trækker 10.000 fans.

Også i Danmark har Helmut Lotti sit publikum. Han har gennem årene givet koncerter flere gange, senest i april, hvor han optrådte i Næstved, Aarhus, Holstebro og Grindsted med symfoniorkesteret The Golden Symphonic Orchestra.

Med sig havde han et nyt album, "Soul Classics in Symphony", som indeholder fortolkninger af klassikere som "Bridge Over Troubled Water", "Youll Never Walk Alone", "My Girl" og "Purple Rain".

Helmut Lotti er født i Sint-Amandsberg i det nordlige Belgien, hvor han voksede op i en musikalsk familie, hvor især hans far var glad for at synge.

Selv var den unge Helmut inspireret af 1950'ernes croonere, særligt Elvis Presley, som han imiterede ved sine første koncerter. Elvis' tætte kontakt til publikum har Lotti siden gjort til sit eget varemærke.

I en årrække holdt han sig ude af rampelyset. I et interview med Jyllands-Posten fortalte han sidste år, at han trængte til en pause fra at være Helmut Lotti.

I den anledning fortalte han også, at han i flere år har forsøgt at finde et nyt publikum, men måtte erkende, at det fejlede.

Pausen, der egentlig skulle have været kort, kom til at vare syv år.

Inden da nåede han at udgive et væld af albummer, hvoraf alene "Helmut Lotti Goes Classic" fra 1995 er solgt i 13 millioner eksemplarer.

Den belgiske stjerne, som på scenen altid er klædt i jakkesæt, har sunget duetter med Andrea Bocelli, Montserrat Caballé, Eros Ramazzotti, Plácido Domingo, Sarah Brightman og Cliff Richard.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Holstebro

Ild i tre containere

Annonce