TTH Herrer

Der er længe til jul, hvis man holder med TTH

Aalborg havde godt fat i TTH Holstebro gennem stort set hele opgøret og kunne tage to point med til Nordjylland. Foto: Johan Gadegaard
TTH Holstebro tabte onsdag aften til mestrene fra Aalborg Håndbold. Et mesterhold som var til at tale med, men som lukrerede på nogle af TTH's mangler.

Holstebro: Det kan være svært at spå om fremtiden, men TTH-træner Patrick Westerholm har muligvis haft fat i noget, da han kiggede i krystalkuglen.

Han har stædigt holdt fast i, at TTH Holstebro med stor sandsynlighed ikke kommer til at spille godt før jul.

Set med de briller på så gav den mængde fejl, som TTH Holstebro præsterede mod Aalborg, god mening. Især i kampens første halvleg var det slemt.

- Jeg synes nærmest, at det er utilgiveligt, det som vi præsterer i de første 10-12 minutter. Vi burde vise, at det her er vores hjemmebane, og man ikke får noget foræret, men det gør vi ikke, siger Allan Damgaard.

Der blev brændt et hav af chancer, boldene blev smidt ud over sidelinjen og de tekniske fejl hobede sig op. Det lignede en gentagelse af indledningen i kampen mod Skjern, hvor holdet heller ikke var helt, hvor det skulle være.

- Vi gør det simpelthen for svært for os selv, når de får lov til at komme foran med fem mål efter 20 minutter i en kamp, hvor jeg ellers synes de var til at tale med, siger Allan Damgaard.

Det var nemlig ikke fordi, at Aalborg for alvor foldede sig ud, som når de er bedst. De er midt i et presset program, hvor de med ligaens struktur formentlig sætter alt ind på at spille sig videre i deres Champions League-gruppe, hvor de har fået en glimrende start. Det var dog stadig et Aalborg-mandskab som i den grad var i teten, og selvom TTH var ved at komme op til sidst, blandt andet på grund af glimrende spil af Simon Gade i målet, kunne de nordjyske gæster tage afsted med de to point.

Annonce

Kampen i tal

TTH Holstebro - Aalborg Håndbold 25-27 (10-14)

Primo Tours Ligaen, herrer

Stillinger undervejs: 1-0- 3-3, 5-6, 7-10, 9-13, 10-14, 14-15, 16-18, 19-20, 19-22, 22-24, 25-27.

Mål, TTH: Magnus Bramming 9, Christoffer Cichosz 4, Allan Damgaard 3, Peter Balling 3, Johan Meklenborg 2, Kay Smits 2, Jonas Porup 1, Simon Gade 1.

Mål, AAH: Tobias Ellebæk 7, Henrik Møllgaard 5, Magnus Saugstrup 4, Buster Juul 4, Janus Smarason 3, Sebastian Barthold 2, Mads Christiansen 1, Mark Strandgaard 1.

Udvisninger: TTH 1, AAH 4.

Tilskuere: 2215 i Gråkjær Arena.

Hård sæsonåbning

Status for TTH Holstebro er, at holdet har syv point efter otte kampe. En sløj pointhøst hvis man gerne vil anses som et tophold, men dertil skal det nævnes, at holdet har mødt Skjern, BSH og Aalborg i de seneste kampe.

Storsejre mod Nordsjælland og KIF Kolding ændrer ikke på, at holdet har lang vej, før at de for alvor kan kalde sig selv for et tophold.

- Mod Nordsjælland og KIF Kolding kan vi godt spille på 90 procent og stadig vinde, men det kan vi simpelthen ikke mod de bedste hold, og det skal vi indse, siger Allan Damgaard.

Kigger man på holdkortet, så er der en stor bredde på holdet i denne sæson. Dygtige spillere som enten har præsteret på højt niveau eller har et stort potentiale, men som ikke helt har fundet sammen endnu.

- Vi har mange forskellige spiltyper, og vi mangler stadig at få noget kontinuitet. De mange spiltyper gør, at vi er nødt til at spille meget forskelligt alt efter hvem der er på banen, siger Christoffer Cichosz, som dog ikke køber trænerens præmis om, at det nødvendigvis tager et halvt år at spille et hold sammen.

- Jeg synes, at vi har vist gode momenter mod både Skjern og BSH, hvor det kunne være blevet til to point, men vi må samtidig erkende, at vi mangler nogle procenter, før vi er helt der, hvor vi skal være, siger stregspilleren, som har været blandt sit holds bedste i de seneste kampe.

Hvis Patrick Westerholm får ret i sin antagelse, om at holdet ikke spiller godt før jul, så må man i det mindste håbe, at julen varer lige til påske og gerne lidt længere.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce