Erhverv

Det største ønske fik businessparken ikke opfyldt, men...

BusinessPark Struer kan nu komme i gang med at opdatere blandt andet mødefaciliteterne. Arkivfoto: Johan Gadegaard
De lokale politikere fandt ikke plads i budgettet til et lån på tre millioner kroner til BusinessPark Struer, men lader dog alligevel en dør stå på klem over for ideen.

Struer: Blandt de mange emner, der skulle tages stilling til ved dette års forhandlinger om det kommunale budget i Struer, var en ny strategi- og handlingsplan for de kommende år fra BusinessPark Struer.

- Hvis vi skal udvikle os mere og gøre en kraftig indsats i forhold til den iværksætterpolitik, man vil fra kommunens side, og være attraktive i forhold til at tiltrække iværksættere og virksomheder - også med henblik på bosætning - så er vi nødt til at gøre noget nu, lød det i midten af september fra Søren Johansen, der er direktør i BusinessPark Struer.

Strategi- og handlingsplanen handler om at kunne ruste sig til den fremtid, Søren Johansen ser foran sig i de kommende fem til ti år.

I aftaleteksten til budgetaftalen i Struer Kommune, som blev præsenteret i fredags, står, at byrådet ønsker at styrke erhvervsområdet med 600.000 kroner samt et lån på 400.000 kroner til iværksætterindsatsen i BusinessPark Struer.

Det sker som en anerkendelse af den ambition, businessparken har om et fremtidssikret og konkurrencedygtigt iværksættermiljø, fremgår det videre.

Annonce

Vi lavede en aftale om, at vi ikke for nuværende kunne finde de tre millioner kroner, men at der skal laves en nærmere analyse af det.

John Christoffersen (S), viceborgmester, Struer

Analyse på vej

Kigger man dybere i tallene, kan man se, at de 600.000 kroner er til en digital transformation og skabelse af et samspilsmiljø, mens lånet på de 400.000 kroner er til en opdatering af møde- og konferencefaciliteter.

Derudover havde BusinessPark Struer afleveret et ønske om et lån på tre millioner kroner til et nyt, fremtidssikret og konkurrencedygtigt iværksættermiljø, som der står i sammenhæng med tallene i budgetaftalen.

- Vi lavede en aftale om, at vi ikke for nuværende kunne finde de tre millioner kroner, men at der skal laves en nærmere analyse af det, fortæller viceborgmester John Christoffersen (S), der har plads i økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget.

- Det betyder, at vi her i det næste stykke tid skal have en analyse af de ting, de vil for de tre millioner kroner, så det her er ikke ensbetydende med, at der nu er lukket helt ned for det her. Det kommer an på, hvad vi kommer frem til, uddyber John Christoffersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Holstebro

Ild i tre containere

Annonce