Erhverv

Fremtiden er uvis for Spies efter Thomas Cook-konkurs

50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix

Selskabet Thomas Cook, som i Danmark ejer Spies, er gået konkurs, og det gør fremtiden for Spies usikker.

Normalt reklamerer Spies med ferier, man ikke vil hjem fra, men mandag er der nærmere tale om ferier, man ikke kan komme hjem fra.

Spies' moderselskab, Thomas Cook, er nemlig gået konkurs, og det betyder aflyste fly til og fra Danmark.

For Spies selv betyder konkursen en meget usikker fremtid, lyder det fra kommunikationschef i Spies Lisbeth Nedergaard.

- Vi er så kede af det, men vi har kun vidst det i nogle timer.

- Nu er vi nødt til at sætte os ned og finde ud af, hvad konsekvenserne er, og hvordan vi kommer videre herfra, lyder det.

Thomas Cook havde gennem længere tid været i økonomiske problemer og manglede akut 200 millioner pund (1,7 milliarder danske kroner), hvis det skulle fortsætte driften.

Forhandlinger mellem ledelsen, selskabets kreditorer og private investorer endte dog søndag uden resultat.

I Danmark håbede Lisbeth Nedergaard ellers til det sidste på en løsning.

- Indtil klokken var kvart i tre i nat, troede jeg fuldt og fast på, at den rekapitaliseringsplan, som vi var i gang med at forhandle, ville lande, så vi kunne fortsætte driften som sædvanlig.

- Der var så mange gode kræfter, der var så mange, der gerne ville, men alligevel mislykkedes det. Det er vi simpelthen så kede af, for det er så trist, lyder det.

Nu skal konkursboet finde ud af, hvilke dele af Thomas Cook der kan sælges fra.

Ifølge Jacob Pedersen, som er aktieanalysechef i Sydbank og som følger luftbranchen tæt, vil alle kreditorer med penge i Thomas Cook nu forsøge at få mest ud af de aktiver, som rejsegiganten ejer, herunder danske Spies.

- Lur mig, om ikke der vil være nogle her på det nordiske marked, som tænker, at hvis man kan overtage Spies, så vil det være interessant.

- Hvis Spies er et rejseselskab, som på egne ben kan tjene penge, så er det oplagt at få det solgt fra til en anden aktør i rejsemarkedet, siger han.

Det vurdering vil Lisbeth Nedergaard ikke kommentere for meget på.

- Spies har altid været en sund forretning, og hvad der skal ske herfra, det ved jeg simpelthen ikke.

Mandag kort før 11.30 oplyser Spies til rejsemediet Standby.dk, at selskabet midlertidigt stopper for salg af rejser. Det skriver B.T.

- Spies er ikke konkurs, men har indtil videre indstillet salget af alle rejser.

- Det, som er vores store problem lige nu, er, at vi ikke kan flyve med vores flyselskab, Thomas Cook Airlines, lyder det fra den administrerende direktør i Spies, Jan Vendelbo.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce