Struer

Godt nyt, hvis du bliver trængende i Hvidbjerg

Døren er nu igen åben til det offentlige toilet i Hvidbjerg på Thyholm. Arkivfoto: Morten Bang Larsen
Det er igen blevet muligt at benytte sig af et offentligt toilet i Hvidbjerg, hvor et sådant i en længere periode ellers har været en mangelvare.

Hvidbjerg: Avisen drog tidligere på sommeren på Tour de Toilet på Thyholm, da der på et borgermøde var blevet udtrykt endog stor bekymring over, at offentlige toiletter var en mangelvare.

Den påstand var Struer Kommune ikke enig i, og undertegnede tog derfor på tur.

En tur, der gik rigtig godt - set fra kommunens side - lige indtil destinationen hed Hvidbjerg. Her var godt nok et skilt på en dør ved stationen, hvoraf det fremgik, at der var et offentligt toilet.

Døren var bare låst den onsdag, avisen var forbi, og det havde den ifølge en af butiksindehaverne i området været i et år, hvis ikke længere.

Frank Andersen, der er byggetekniker i Struer Kommune, kan nu fortælle, at kommunen faktisk allerede på det tidspunkt var i gang med at finde en løsning.

Annonce

Åbent igen

En løsning, der indebar, at toilettet allerede dagen efter, avisen havde været forbi, var tilgængeligt og nu er det alle ugens dage fra otte om morgenen til klokken 20 om aftenen.

- Det skal nok passe, at det har været lukket i et års tid. Det blev det, da turistinformationen blev lukket, forklarer Frank Andersen, som yderligere kan fortælle, at toilettet blev lukket i forbindelse med, at lejekontrakten for lokalet, det ligger i, blev opsagt.

- Det var en del af lejekontrakten med DSB, og nu lejer vi så igen de to toiletter, siger byggeteknikeren, som gerne erkender, at det nok var en fejl, at man i sin tid ikke beholdt de to toiletter.

Det blev kommunen gjort opmærksom på i form af en borgerhenvendelse, som den nu altså har reageret på.

Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Annonce