Mærkedage

Håndbold er Tofts fortid, nutid og fremtid

Sandra Toft fik debut på det danske håndboldlandshold 27. marts 2008 og har siden spillet 113 kampe for Danmark. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sandra Toft, der fylder 30 år fredag den 18. oktober, har ikke planer om at indstille karrieren foreløbig. Men når hun gør, vil hun være dansk landstræner.

30 år: Så langt Sandra Toft husker tilbage i barndommen, har hun kun skrevet én ting i venindebøgerne ud for feltet "drømmejob": Professionel håndboldspiller.

Den danske håndboldmålmand er altid gået 100 procent efter at nå sit mål.

Og med over 100 landskampe og nogle af Europas største klubber på cv'et må man i den grad konstatere, at drømmen er gået i opfyldelse for Toft, der fredag den 18. oktober fylder 30 år.

Som alderspræsident på det danske landshold løfter hun et stort ansvar på holdet, og hendes store rutine kommer ofte til udtryk under kampene, hvor hun ud over høje redningsprocenter er kendt for sit enorme engagement i spillet.

Trods de 30 år er hun langtfra færdig med at spille håndbold, og egentlig har hun slet ikke lyst til at tænke på, at hun snart må skrive 30 år ud for sin alder.

- Oppe i hovedet fylder jeg ikke 30. Det er lidt en krise for mig. Jeg har opnået rigtig meget i min karriere, men jeg føler mig langtfra færdig.

- I mit hoved har jeg mange år foran mig endnu, og heldigvis holder vi målmænd lidt længere, siger hun.

Men keeperen, der blandt andet har vundet EHF Cup med TTH Holstebro, tre mesterskaber og tre pokaltitler med norske Larvik og det danske mesterskab med Team Esbjerg, ved allerede nu, hvad tiden efter den aktive håndboldkarriere skal byde på.

- Når jeg stopper, skal jeg være håndboldtræner, og forhåbentlig nogle år efter har jeg job som landstræner for Danmark, siger hun.

Toft har allerede taget en del af træneruddannelsen og er helt sikker på, at hun ikke kan slippe håndbolden, når kroppen fysisk ikke længere kan følge med til at spille på topniveau.

- Håndbold fylder rigtig meget for mig. Jeg spiller jo meget med passion og følelser, og jeg kan ikke se et andet job, der vil kunne få de følelser frem i mig på samme måde, siger Sandra Toft.

Hun skiftede i sommer fra Team Esbjerg til franske Brest Bretagne i den franske liga, hvor hun har store ambitioner om at nå langt med klubben, der ligger i toppen i den franske liga og spiller med i Champions League.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Holstebro

Ild i tre containere

Annonce