Navne

Hædret for håndbold for udviklingshæmmede

Torben Vestergaard, præsident i Lions Holstebro, overrækker Lions Prisen Holstebro til Søren Frøjk, der er træner i TTH Holstebro Special Olympics. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Årets Lions Pris Holstebro går til TTH Holstebro Special Olympics.

Holstebro: - Med Lions-prisen støtter vi gerne sociale indsatser. I gør en stor social indsats i TTH Holstebro Special Olympics. Derfor får i Lions Prisen Holstebro 2019.

Afslørede Torben Vestergaard, præsident i Lions Holstebro onsdag aften i pausen ved en priscabaret på Holstebro Aktivitetscenter.

På vegne af teamet bag TTH Holstebro Special Olympics modtog Søren Frøjk prisen, der består af et diplom og 10000 kroner.

33 spillere er med i projektet med håndbold på mikshold for udviklingshæmmede. De er inddelt på tre hold og har seks trænere.

Special Olympics er en international idrætsorganisation, der henvender sig til personer med udviklingshandicap. Formålet er at tilbyde idræt af høj kvalitet og give udøverne gode idrætsoplevelser, der er med til at gøre dem mere selvstændige og opnå højere selvværd.

- Det betyder rigtig meget for spillerne at være med på et hold. Måske har de i starten ikke lyst til at være med på banen, men bare det at være med på holdet er vigtigt for dem, fortæller Søren Frøjk.

I begyndelsen har nogle af spillerne måske svært ved at gribe en bold. Men "øvelse gør mester".

- En øvelse, som spilleren først oplevede som svær og som pludselig lykkes, kan være med til at skabe en indre motivation og give stor glæde og energi, fortæller Søren Frøjk.

TTH Holstebro Special Olympics-holdet har flere gange været med til indløb sammen med ligaholdene i TTH Holstebro, og det er de meget begejstrede for at opleve.

- Elitespillerne er også flinke til at komme på besøg i gruppen, fortæller Søren Frøjk.

Trænerteamet består ud over ham af Jesper Byskov, Anne Mose, Sofie Mose, Jette Ellebæk og Mogens S. Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand i lejlighed i Heimdalsparken

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce