Navne

Holstebro-dreng hyrer verdensartister til gymnastikshow

Lærke Poulsen og Tobias Kobborg står bag det nye DGI gymnastikshow. Pressefoto
Det bliver et show i verdensklasse, når DGI International GymShow 2019 gæster Holstebro, lover koreografen bag - som i øvrigt er lokal.

Holstebro: Snart løber DGI International GymShow 2019 over gulvene i hele landet, hvor gymnaster og artister fra hele verden optræder med mange forskellige stilarter inden for bevægelse.

Det er Tobias Kobborg fra Holstebro, der sammen med Lærke Poulsen står i spidsen for det store show. Som koreograf har de haft frit valg mellem verdens bedste gymnaster, akrobater, jonglører, dansere og artister, og her kan man naturligvis også finde DGI Verdenshold fra 2016-2017 og 2018-2019.

- Vi har stået over for verdens største slikbutik inden for gymnastik og bevægelse, og vi har kunnet vælge, lige hvad vi ville have, siger Tobias Kobborg.

Den 25-årige Tobias Kobborg glæder sig til at præsentere DGI International GymShow 2019, når showet besøger hans hjemby.

Annonce
Oplev gymnastik og bevægelse i verdensklasse, når DGI International GymShow 2019 løber af stablen i Gråkjær Arena. PR-foto

Kunst og bevægelse

Selv har han dyrket gymnastik fra barnsben og har oplevet meget gennem sporten og fællesskabet. Han er tidligere verdensholdsgymnast fra 2014-2015, og det var her hans veje krydsede med Lærke Poulsen, da de begge rejste med DGI Verdensholdet. Desuden har Tobias og Lærke trænet Repholdet i Holstebro sammen.

Som aktive gymnaster i et utal af shows ved de, hvad publikum vil have.

- Der kommer til at være en helt særlig følelse og stemning, som publikum kommer til at mærke. De kommer nok ikke til at klappe så meget, fordi de bliver helt opslugte af showet, siger Tobias Kobborg.

Koreograferne har taget udgangspunkt i, at bevægelse er en kunstform. Derfor bliver kunsten også omdrejningspunkt for DGI International GymShow 2019, hvor de vil inddrage nye elementer, så bevægelsesformerne og kunsten forbindes.

Showet kommer til Holstebro og kan opleves i Gråkjær Arena den 17. november. Billetter kan købes på billetten.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Holstebro

Ild i tre containere

Annonce