Portræt

Jan Nonboe fylder 50 år: - Jeg siger ikke, om man kan kalde ham Mr. Holstebro, men ...

Jan Nonboe fylder i dag torsdag 50 år. Af en ven og kollega beskrives han som en seriøs forretningsmand, der altid er positiv. Foto: Morten Stricker
Jan Nonboe er altid positiv, også når dåbsattesten i dag påstår, at han bliver 50 år, lyder det fra hans omgangskreds

Holstebro: Man kunne godt få tanken...

Jan Nonboe. Diskoteksejer. Spydspids for festivalen Vi Elsker 90'erne. Garant for fest og farver.

Man kunne godt få den tanke, at egen 50 års fødselsdag vil gøre ondt på Holstebro-drengen.

- Han har det fint med at fylde 50 år. Et eller andet sted er han kommet "på rette hylde" i forhold til diskotekslivet og den aldersgruppe, han beskæftiger sig med på Roxy Malt og så videre, siger vennen og malermester Ole Hansen fra Ulfborg.

De to kendte hinanden fra Vestjylland, men blev venner, da de mødtes i samme ferielejlighedskompleks i Tyrkiet.

- Jan er en meget åben og ligetil person, der siger sin mening og altid er parat til at hjælpe, hvis der er udfordringer eller problemer. Vi driver jo begge virksomheder, og selvom der er langt mellem et malerfirma og et diskotek, så arbejder vi stadig med de samme emner som personale og økonomi, siger Ole Hansen.

Annonce

Jan Nonboe

Har gået på Sct. Jørgen Skole og Holstebro Handelsskole.

Ville oprindeligt være revisor, men kom siden i lære som sælger hos Safari Caravan i Struer. Aftjente sin værnepligt ved livgarden i København. Fik som 21-årig job som lagerchef på Sjælland, men savnede efter nogle år Jylland og fandt et job i Herning som kørende sælger af frisørartikler.

Ejer af Roxy Malt i Holstebro. Desuden medejer af Buddy Holly i Struer. Var ligeledes ejer af Buddy Holly i Holstebro, indtil diskoteket blev oversvømmet over ødelagt - han fik ikke medhold i sin erstatningssag, men der føres en ankesag i det nye år.

Står desuden i spidsen hos festivalen Vi Elsker 90'erne i Holstebro.

Bor i Holstebro med sin kone og tre børn.

Mr. Holstebro

Søren Berthelsen, som Jan Nonboe arrangerer Vi Elsker 90'erne med, er tidligere formand for Rock i Holstebro, og han var med til at hive Nonboe ind i bestyrelsesarbejdet for 15 år siden. De havde mødt hinanden i fodboldklubben i Maabjerg IF.

- Dengang var han interesseret i at gøre noget godt for klubben, siger Søren Berthelsen.

Siden har lysten til at gøre noget grebet om sig.

- Jan er oprigtig. Han vil så gerne gøre noget godt for det område, han bor i, således at handlen eksempelvis bliver i Holstebro. Når vi har møder, også uden for Holstebro, så tænker han altid Holstebro, Holstebro, Holstebro. Han er god for byen, tilføjer Søren Berthelsen.

- Jeg siger ikke, om man kan kalde ham Mr. Holstebro, men han er en af dem, der gør allermest for lokalområdet. Han er uhyggelig seriøs med de ting, han går ind i. Han har faktisk et motto, jeg også har taget til mig: Gør nu tingene ordentligt første gang. Det kendetegner ham, siger Ole Hansen.

Altid positiv og dygtig til salg og marketing er nogle af de øvrige superlativer, der knyttes til fødselaren.

- Han er en mand, der kan se noget, som ingen andre kan. Han sætter balloner op, som vi andre bare kan prikke til og sætte i gang, siger Søren Berthelsen.

Altid klar

Jan Nonboe bor sammen med sin kone Louise, og parret har en dreng og to piger.

Han er godt gift, understreger vennen Ole Hansen. Jan Nonboe er desuden blevet bedre til at tage små ferier.

- Og så betyder børnene ufattelig meget for ham. Han har jo været træner i håndbold og fodbold for dem. Han er der 100 procent for dem. Han er bare et meget rummeligt menneske, siger Ole Hansen, der kun har oplevet vennen være sur, hvis der er problemer på arbejdspladsen.

I fritiden findes der tid til løb og sport.

- Jeg tror da, at hans ydre også betyder noget for ham, siger Søren Berthelsen.

Og så er det, at man får en tanke: Om energien i en alder af 50 år ikke daler...

- Nej, Jan Nonboe er altid klar til en fest, siger Ole Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand i lejlighed i Heimdalsparken

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce