Navne

Køkkenchefens vilde rejse

Administrerende direktør Ole Lund Andersen, TCM Group A/S, fylder 60 år. Foto: Bo Harreby Møller
Ole Lund Andersen har siden 2007 stået i spidsen for TC Group, der driver flere køkkenfabrikker og beskæftiger over 500 medarbejdere. Torsdag den 17. oktober fylder han 60 år.

60: Administrerende direktør for køkkenkoncernen TCM Group, Ole Lund Andersen, fylder torsdag 17. oktober 60 år. Siden 2007 har han stået i spidsen for den børsnoterede køkkenkoncern TCM Group A/S, som står bag mærkerne Svane Køkkenet, Tvis Køkkener, kitchn.dk og Nettoline.

Under Ole Lund Andersens ledelse er virksomheden vokset fra en solid jysk køkkenfabrik til én af Skandinaviens førende køkkenkoncerner med over 500 medarbejdere og mange butikker i Danmark, Norge og Sverige.

Ole Lund Andersen kom fra en plademøbelfabrik i Tvilum til Danmarks ældste køkkenfabrik i Tvis, hvor kvalitetsstyringen og produktionsflowet var blandt de første udfordringer. Direktøren satte sig for alvor i respekt blandt medarbejderne, da han insisterede på at blive tilkaldt ved ethvert stop i produktionen – uanset tidspunktet. En lørdag blev direktøren tilkaldt, og han kravlede selv ind i "maskinrummet" og skruede på knapperne. Hurtigt kom der styr på kvalitetsstyringen, og i dag fremstilles dansk designede køkkener på de tre fabrikker i Jylland.

Annonce

Cobra og natur

Når der er tid til at dyrke de private interesser, søger fødselaren inspiration i litteraturen, naturen, gastronomien og Cobra-kunsten. Privat bor Ole Lund Andersen i Asger Jorns hjemby, Silkeborg, med sin hustru Solveig, og han finder ofte tid til at samle sine to voksne børn, Nicholai og Christine, og svigerbørn i sommerhuset ved Vesterhavet eller under varme himmelstrøg.

60-års fødselsdagen fejres helt privat sammen med den nærmeste familie.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Holstebro

Ild i tre containere

Annonce