Mærkedage

Landsholdsspilleren, der blev Robinsonvært

Selv om det har været hårdt ad flere omgange at være væk hjemmefra i lang tid under optagelserne til programmerne, er det blevet en livsstil for Jakob Kjeldbjerg at være vært på Robinson Ekspeditionen. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Jakob Kjeldbjerg fra Holstebro blev kendt på fodboldbanen, men har de sidste mange år været benhård vært på programmet "Robinson Ekspeditionen". Mandag den 21. oktober fylder han 50 år.

50 år: Iklædt store støvler og safariuniform - på en øde ø i Filippinerne - gør han alt for at være en vært, der sætter sine deltagere på prøve.

I 15 sæsoner af det populære realityprogram "Robinson Ekspeditionen" på TV3 har Jakob Kjeldbjerg styret taktstokken gennem både fysisk og psykisk hårde udfordringer for deltagerne.

Jakob Kjeldbjerg kræver det ypperste af sine deltagere og er en benhård vært - men han sørger altid for at være helt fair.

Mandag den 21. oktober fylder han 50 år.

Jakob Kjeldbjerg er opvokset i Holstebro, spillede fodbold i Holstebro Boldklub (HB) og blev nysproglig student fra Holstebro Gymnasium. Han påbegyndte jura-studier i Aarhus, men droppede ud til fordel for livet som professionel fodboldspiller.

Fodboldkarrieren startede i Silkeborg, men han spillede sig i starten af 1990'erne på det danske landshold. Han nåede at spille 14 A-landskampe for Danmark, blev i 1993 Året Spiller i danmark sammen med Peter Schmeichel, og var i øvrigt med ved OL i Barcelona i 1992.

I en årrække spillede han også for engelske Chelsea, inden han i 1996 blev nødt til at indstille karrieren.

Det skete som følge af knæproblemer, og som 27-årig måtte Kjeldbjerg derfor se sig om efter nye udfordringer.

Annonce
For nylig udgav Jakob Kjeldbjerg, sammen med journalisten John Lyngholm-Bjerre, selvbiografien "Survivor". Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Fødselsdag i London

Han tog den tvungne pension med oprejst pande og så det som en god mulighed for nye udfordringer.

Det var det, der ledte Jakob Kjeldbjerg på sporet af værtskarrieren.

Første gang han stod foran kameraet som vært, var på TV3's fodboldsatsning "Onside", inden han i 2004 fik sin værtsdebut på "Robinson Ekspeditionen".

Siden har han også været vært på realityprogrammet "Divaer i junglen", der er et slags spinoff på "Robinson Ekspeditionen".

Her kæmper nogle af de største danske "reality-divaer" i junglen om at blive "årets sejeste diva".

Privat er Jakob Kjeldbjerg gift med engelske Christine. Parret har to døtre, Maria og Sophia, og er bosat i Sydfrankrig.

Den nærmeste familie fejrer fødselsdagen i London.

- I aften, lørdag den 19. oktober, skal Jakob, en god ven og jeg på Stamford Bridge og opleve Newcastle-Chelsea, fortæller Jakobs far, Evald Kjeldbjerg, der stadig bor i Holstebro, og tilføjer:

- I 1987, på Jakobs fødselsdag den 21. oktober, spillede han U19-landskamp på Holstebro Stadion mod Belgien. To andre Holstebro-spillere, Jens Madsen og Henrik Tønnesen var også med. Danmark vandt 3-0 og kom til EM.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Holstebro

Ild i tre containere

Annonce