Navne

Metalindustrien har kåret de dygtigste talenter

Blandt prismodtagerne var automatiktekniker Bjørn Holm, Bang & Olufsen A/S. Foto: Industriens Uddannelser
25 nyudlærte svende inden for metalindustrien blev fejret fredag formiddag i Den Sorte Diamant i København, hvor beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen deltog i prisoverrækkelsen.

København: Fredag den 20. september hyldede metalindustrien 25 af sine største talenter i Den Sorte Diamant i København, da ML-Prisen blev uddelt for 17. gang. Da alle gæster var på plads i Dronningesalen, indtog formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og DI’s erhvervsuddannelseschef, Lone Folmer Berthelsen, talerstolen. - At I er nået hertil i dag skyldes ikke kun, at I har talent, men også at I har vilje, vovemod og evnen til at gøre jer umage. Der er brug for jer, for I er nøglen til vækst og velstand i Danmark, sagde hun og takkede også de virksomheder og skoler, der har uddannet prismodtagerne, og de familier, der har bakket op undervejs. Efter et musikalsk indslag med den unge pianist Ramez Mhaanna fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium var det beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsens tur: - Det er noget helt særligt at fejre og anerkende dygtige, unge mennesker. For der er ingen tvivl om, at I er dygtige og talentfulde og meget ambitiøse. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jer, der sidder her i dag, I har knoklet for at nå hertil, øvet jer igen og igen og formentlig også bandet og svovlet undervejs, for man bliver ikke bare sådan lige en talentfuld mekaniker eller smed eller industritekniker eller it-supporter fra den ene dag til den anden. Det kræver benhårdt arbejde og en kolossalt stor vilje, sagde Peter Hummelgaard Thomsen og tilføjede: - Hvis vi som samfund som skal nå vores ambitiøse, grønne mål, så har vi brug for jer. I er nøglen til den grønne omstilling. Det er jer, der kan løfte de jobs, der vil opstå, når vi skal omstille os. I bliver efterspurgte, og I kan helt sikkert se frem til nye muligheder og spændende jobs. Herefter blev hver prismodtager kaldt på scenen til håndtryk og overrækkelse af statuette, diplom og blomster.

Til slut kom næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal, Kasper Palm, på scenen. Her var den grønne omstilling ligeledes på dagsordenen: - En undersøgelse fra en grøn tænketank viser, at op mod halvdelen af jobsene i den grønne sektor er faglærte. Det kan I bruge til at inspirere andre til at vælge samme vej som jer. For med jeres uddannelser er I er rustet til at gå ud og gøre en konkret forskel i det danske samfund. Ikke bare snakke om problemerne, men rent faktisk være med til at løse dem, sagde han. Flere end 240 nyuddannede svende var indstillet til den ærefulde pris. De 25 svende har alle udmærket sig med et 12-tal til svendeprøven og har desuden kvalificeret sig til prisen ved at have stort faglig overblik, være kvalitets- og ansvarsbevidste og ved at være gode kammerater og kolleger på deres arbejdspladser. For at komme i betragtning til ML-Prisen skal både praktikvirksomheden og erhvervsskolen indstille lærlingen.

Annonce
Blandt prismodtagerne var datatekniker med speciale i programmering, Claus Holmgaard, Bang & Olufsen A/S. Foto: Industriens Uddannelser
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce