Navne

Odin Teatret har valgt ny direktør

Per Kap Bech Jensen er ny direktør på Odin Teatret. Arkivfoto: Morten Stricker
Trods en række kvalificerede ansøgere fra ind- og udland til stillingen som ny direktør, endte bestyrelsen for Odin Teatret/Nordisk teaterlaboratorium endte med at vælge én fra egne rækker.

Holstebro: Odin Teatret i Holstebro har siden 1960’erne udgjort et helt unikt, lokalt forankret og verdensvendt miljø for udviklingen af en moderne teaterkultur i Danmark.

Gennem de seneste år har teatret taget en række nye kunstneriske og kulturelle initiativer og også på de indre organisatoriske linjer har Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret skabt fornyelse. Det gælder for eksempel bestyrelsen, som nu består af blandt andet Louise Ejgod Hansen, forskningsleder ved Center for Kulturevaluering, Aarhus Universitet, Karoline H. Larsen, billed- og installationskunstner, Peter Christensen Teilmann, direktør for Teatermuseet i Hofteatret samt Lene Dybdal, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune.

Som et led i fremtidssikringen af teatret, har bestyrelsen søgt en ny overordnet direktør for Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret, og valget er faldet på Per Kap Bech Jensen.

Per Kap Bech Jensen, 38 år, har flere års erfaringer som udvikler og leder af teater- og kulturprojekter og har de seneste år fungeret som administrator og projektudvikler på Nordisk Teaterlaboratorium / Odin Teatret. Han tiltræder stillingen som direktør 1. januar 2021, men vil allerede nu intensivere samarbejdet med Julia Varley fra Odin Teatrets ensemble som kunstnerisk koordinator om at styrke og forny teatrets virke. Desuden vil han i tæt samarbejde med bestyrelsen stabilisere og udvikle økonomien og organisationen.

Odin Teatrets stifter Eugenio Barba vil fortsat være tilknyttet Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret som instruktør og kunstnerisk ansvarlig for de Odin Teatret-forestillinger, der er i repertoiret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce