Holstebro

Opgang evakueret under brand

Branden brød ud ved 13-tiden i Struer. Arkivfoto
Lejlighed i etageejendom brød i brand, og brandvæsenet tog ingen chancer, da slukningsarbejdet gik i gang

Struer: Beboerne i en etageejendom i Struer blev lørdag eftermiddag evakueret, da der udbrød brand i en lejlighed på anden sal.

- Det var i et boligkompleks på Kirkegade i Struer, hvor der gik ild i en lejlighed på anden sal. Der var tre lejligheder i opgangen, og derfor valgte vi at få beboerne i de øvirge lejligheder ud for en sikkerheds skyld, siger indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Jean Warming.

Han understreger dog, at branden ikke umiddelbart bragte nabolejlighederne i fare, da det hurtigt lykkedes at begrænse flammerne til anden sal. Derfor blev evakueringen blot foretaget for en sikkerheds skyld, mens slukningsarbejdet stod på. Beboerne kunne umiddelbart efter flytte tilbage i deres egne lejligheder, der ikke blev berørte af indsatsen.

Branden opstod omkring klokken 13 i lejligheden. Der var ikke nogen hjemme i lejligheden, da branden opstod, og derfor kom ingen i fare i forbindelse med indsatsen.

Det er fortsat uklart, hvad der udløste branden. Det kan blot konstateres, at branden er opstået i køkkenregionen.

- Lejligheden blev kraftigt røgskadet ved branden, oplyser Jean Warming, som ikke umiddelbart har et bud på brandårsagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand i lejlighed i Heimdalsparken

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce