Udland

Opposition kalder Johnsons manglende underskrift umoden

Handout ./Reuters
En modvillig Boris Johnson sendte sent lørdag aften et brev til EU, hvor han bad om udsættelse af brexit.

Skældsordene hagler ned over Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, efter at han sent lørdag aften sendte et brev til EU om endnu en udsættelse af brexit, men angiveligt nægtede at underskrive det.

Særligt oppositionspolitikere er i faret i flint over den manglende underskrift.

Her lyder beskyldningen, at Johnson føler sig hævet over loven.

- Johnson er en premierminister, der behandler parlamentet og retssystemet med foragt, skriver John McDonnell, finansordfører for oppositionspartiet Labour, på Twitter.

- Hans umodne afvisning af overhovedet at underskrive brevet bekræfter vores anelser om, at Johnson med sin arrogante tro på, at han skulle være hævet over andre, mener, at han er over loven og generel ansvarlighed.

Underhuset var lørdag indkaldt for at stemme om den reviderede brexitaftale, som Johnson havde forhandlet på plads med EU.

Men inden selve aftalen kunne komme til afstemning, spændte et ændringsforslag ben for Johnson og de øvrige "brexiteers".

Forslaget blev vedtaget, og dermed var Johnson pålagt at udskyde datoen for det britiske EU-exit.

I alt sendte han lørdag aften tre skriftlige meddelelser til EU-præsident Donald Tusk, hvoraf den ene var et ikke-underskrevet billede af en tekst fra den såkaldte "Benn-forordning", som dikterer, at premierministeren må bede EU om en yderligere udskydelse af brexit.

Samtidig sendte han et andet brev, hvor han erklærede sig imod udskydelsen. Dette brev var imidlertid underskrevet, skriver flere medier.

En anden Labour-politiker, David Lammy, sætter lighedstegn mellem Johnsons opførsel og USA's præsident Donald Trumps.

- Hvis vores premierminister kan bryde grundlæggende retsstatsprincipper, så kan enhver gøre det. Det er vejen til anarki og lovløshed, skriver parlamentsmedlemmet Lammy på Twitter.

- Den er taget lige ud af Trumps drejebog, og Boris Johnson må stoppes.

De britiske aviser er søndag ude med riven efter både Johnson og det britiske parlament.

/ritzau/

Annonce
https://twitter.com/search?q=His%20juvenile%20refusal%20to%20even%20sign%20the%20letter%20confirms%20what%20we%20always%20suspected%20that%20Johnson%20with%20his%20arrogant%20sense%20of%20entitlement%20considers%20he%20is%20above%20the%20law%20and%20above%20accountability.&src=typed_query
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Holstebro

Ild i tre containere

Annonce