Holstebro

Personalet frygter ulykker på stationen

Arkivfoto
Lokoførere frygter Holstebro Station. Mange krydser sporet lige foran toget. BaneDanmark afviser ændring: Vi kan godt stå inde for sikkerheden på perronerne.

Holstebro: Der bør gøres mere på Holstebro Station, så passagererne ikke kan krydse skinnerne, når et tog nærmer sig. Det mener lokofører Gert Ørskov Jensen, der jævnligt kører forbi stationen i Holstebro. Han oplever ofte - alt for ofte - at primært unge mennesker trodser advarselsanlæggene og går eller kører på skateboard eller løbehjul over skinnerne - i sidste øjeblik.

- Det er ikke nok med oplysningskampagner. Det tror jeg ikke. Jeg tror, der skal en form for mini-bomme til, så folk fysisk ikke kan gå over, siger lokoføreren.

Dén løsning er ikke en mulighed, mener BaneDanmark, der har tilsynspligten med perronerne landet over:

- Vi har i Danmark ikke en bomløsning, for der må ikke være noget, der "lokker" folk til at gå udenom - og man kan risikere at nogen bliver fanget mellem bommene, siger Martin Harrow - områdechef for kvalitet og sikkerhed i BaneDanmark.

Her er man dog opmærksom på, at risikotallet for Holstebro Station ligger højt - da det er en station med mange passagerer og tog

- Det er dog ikke en af de stationer, der påkalder sig mest opmærksomhed. Og vi kan godt stå inde for den sikkerhed der er på Holstebro station - og på jernbanen generelt. Men vi appellerer til at folk selv er opmærksomme, når de færdes og respekterer varselsanlægget, siger Martin Harrow.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Personer bag groft skole-hærværk afsløret

Vinderup

Kommunen sparker fælleshus-tilskud til hjørne: - Vi er da skuffede

Lemvig

Første spadestik til Klimatorium taget: - Vi giver jo vores verden tilbage til børnene

Holstebro

Vokseværk: 255 nye sommerhusgrunde på vej ved Fjand

HB For abonnenter

Et point var næsten tyveri, men 'Zetter' ville have alle tre

Holstebro

56 afskediget hos stort jernstøberi: Største nedskæring i 10 år

Holstebro

Patrick overgik sig selv i ironman dedikeret til sin afdøde kusine: - Jeg ville helst ikke skuffe Cecilie deroppe

Annonce