Navne

Søren slipper spaden hos Vestjysk Landboforening

Efter 32 år som planteavlsrådgiver hos Vestjysk er det blevet tid til at gå på pension for Søren Søndergaard. PR-foto
I 32 år har Søren Søndergaard fungeret som planteavlsrådgiver hos Vestjysk Landboforening. Nu går han på pension.

Skjern: I tre årtier har Søren Søndergaard vandret rundt på markerne i Vestjylland, hvor han har rådgivet landmænd om at give planterne de bedst mulige vækstbetingelser med mindst mulig anstrengelse og med et minimum af hjælpestoffer.

- Spaden har jeg altid med mig. Et spadestik i jorden giver mig straks et godt overblik over, hvordan planterne har det. Gennem et spadestik ser vi rodudviklingen, om rødderne ligger i lag, og om jorden smuldrer og er luftig, og om planten får vand nok. For hvis rødderne ikke har det godt, så kan planterne ikke trives, forklarer Søren Søndergaard.

Nu bliver spaden lagt på hylden, for 25. september går Søren Søndergaard på pension. Fremover skal dagene fyldes med vandreture, rejser til eksotiske lande, ændringer i haven og ikke mindst den lange to-do-liste, som landejendommen ved Skjern kræver - og naturligvis også samvær med hustruen Roselil, børnene Lars, Poul og Line, samt svigerbørn og de seks børnebørn.

- Jeg har set så meget flot natur, velplejede marker, vandløb og fisk med plads til det hele, og hvor alt går op i en højere enhed. Jeg har haft 42 gode år i den her branche, det er på tide at stoppe, siger Søren Søndergaard.

Annonce

Firstmover takker af

Gennem sit arbejdsliv har Søren Søndergaard været en firstmover, blandt andet har han været en meget central profil i det vestjyske pileeventyr, hvor over 400 hektar jord blev tilmeldt pileprojektet til biobrændsel. Et projekt, der i perioden modtog over fire millioner kroner fra Fødevare og Erhverv og Region Midtjylland.

Ligeledes var Søren Søndergaards stedkendskab også udslagsgivende, da en mark op ad Kildsig Grøft ved Spjald kom i spil til et fireårigt projekt om intelligente randzoner.

Søren Søndergaard er i dag også blandt de mest anerkendte eksperter i landet indenfor reduceret jordbearbejdning.

Vestjysk er vært ved en reception 25. september for landmænd, forretningsforbindelser, kolleger, naboer, venner og familie.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce