112

Travl weekend: Jaguar i flammer, mislykket u-vending og knallertstyrt

Ti gange i løbet af weekenden måtte politiet rykke ud til færdselsuheld eller andre forseelser begået af bilister. Foto: Scanpix.
Mislykkede u-vendinger, en brændende Jaguar, en kvinde uden kørekort og mange flere sager med bilister har lagt beslag på politiets tid i weekenden.

Holstebro: Ti gange i løbet af weekenden måtte politiet rykke ud til færdselsuheld eller andre forseelser begået af bilister.

- Det er rigtig mange, siger Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Allerede fredag middag begynder det at gå galt, da en 55-årig bilist i krydset Lægårdvej og Ringvejen overser en motorcyklist i forbindelse med et vestresving.

- Motorcyklisten bliver kørt til tjek på skadestuen, og der sker store materielle skader ved sammenstødet, fortæller Knud Lauridsen, der oplyser, at den 55-årige bilist kan se frem til en sigtelse for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Fire minutter før fredag bliver til lørdag stopper politiet en 48-årige kvinde på Stationsvej, der viser sig ikke at være i besiddelse af et kørekort, og hun bliver derfor bedt om lade bilen stå og får en sigtelse for at have kørt uden kørekort.

Klokken 10:49 lørdag formiddag var det så en 21-årig mand, der overtrådte sin vigepligt, da han i lyskrydset ved Voldgade og Nørrebrogade kørte overfor røde lys. I krydset ramte han en bil, ført af en 17-årig kvinde, der har en voksen ved siden af.

Ingen personer kom noget til, men den 21-årige er blevet sigtet for at køre over for rødt lys, oplyser politiet

Kort efter standser politiet så en 49-årig mand i krydset Ringvejen og Stationsvej. Han er påvirket af cannabis, og da politiet ransager hans hjem, viser det sig, at han her har 12,2 gram skunk og en mindre portion hash, som bliver konfiskeret.

Annonce

En Jaguar i flammer

Klokken 17:39 er det så en 61-årig mand på knallert, der vælter i Lille Østergade. Manden viser sig at være påvirket af alkohol og har en promille på mere end 1,5:

- Han får nogle skader i ansigtet og bliver kørt på sygehuset, oplyser Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Lørdag aften klokken 22:21 kører en 21-årige kvinde ind i en lygtepæl på Nørrebrogade i et solouheld.

Klokken 00:39 stopper politiet så en 25-årig mand fra Spjald på Voldgade. Han viser sig at være påvirket af spiritus og bliver taget med en tur på politistationen for at afgive en blodprøve.

Små to timer senere - søndag morgen klokken 02:24 må politiet rykke ud til en knallertbrand i krydset mellem Ringvejen og Skjernvej. Da politiet kommer frem, har et vidne næsten fået slukket knallerten, men føreren er forsvundet.

Søndag morgen får politiet en anmeldelse om, at en bil af mærket Jaguar er brudt i brand på Skivevej ved Vinderup, 200 meter syd for Hasselholtvej. Bilen var i sidste uge involveret i et solouheld, og har stået i vejsiden lige siden, mens politiet har prøvet at finde ud af, hvem ejeren egentlig er.

- Vi kan ikke afvise, at branden er påsat, siger Knud Lauridsen, der fortæller, at bilen er svensk indregistreret.

Søndag klokken 16:08 er det så på Gartnerivej, at den er gal. Her vil en 47-årig mand lave en u-vending - men han overser en motorcyklist, der må lægge sig ned og kure hen ad asfalten for at undgå at blive ramt.

- Han får en del hudafskrabninger, men det kunne være gået meget værre, fortæller Knud Lauridsen, der oplyser, at den 47-årige bilist formentlig vil blive sigtet for ikke at have været opmærksom.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce