Fodbold

Som en terrier, der nægtede at slippe sit tag

Anders Juul Nielsen, der her står med ryggen til, var blandt Mejrup-spillerne, som vandt premieren over HB i serie 3. Arkivfoto: Morten Stricker
Mandag aften åbnede Mejrup GU sin oprykningssæson med en sejr på 4-3 efter at have været bagud hele tre gange. Skønt den korte geografiske afstand virkede det ikke til, at braget stod mellem to ærkerivaler.

Holstebro: 1-0, 2-1, 3-2. Hver gang Mejrup GU fik udlignet i første halvleg, formåede HB-herrerne at sende sig selv i front. Men efter en god snak i pausen lykkedes det endelig for oprykkerne at tage føringstrøjen på.

Lasse Bro scorede nemlig sit andet mål i kampen efter et hjørnespark, inden Jonatan Vestergaard sparkede et straffespark i netmaskerne til 4-3 med tyve minutter igen.

- Det er hårdt at trække sig selv op, når man bliver ved med at komme bagud. Det viser en god vilje fra spillerne, når det så lykkes, fortæller Mejrups træner Jørgen Vestergaard.

Snakken i pausen var tilsyneladende godt givet ud.

- Vi var ikke aggressive nok i første halvleg, så det fik vi justeret. Desuden fik vi brudt deres rytme, og i stedet for at losse bolden væk blev vores spil mere sammenhængende, siger Jørgen Vestergaard efter sejren.

Annonce

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Mejrup GU 3-4 (3-2)

Fodbold, serie 3

Mål: 1-0 Jens Frederiksen (5.), 1-1 René Jochumsen (11.), 2-1 Martin Hedegaard (16.), 2-2 Lasse Bro (23.), 3-2 Jens Frederiksen (45.), 3-3 Lasse Bro (55.), 3-4 Jonatan Vestergaard (70.).

Andre lokale resultater

Holstebro Boldklub - Tjørring IF 1-1 (jyllandsserie)

Målscorer fra HB: Nicklas Lauridsen

Højslev Station IF - Lemvig GF 3-2 (serie 2)

Målscorere fra Lemvig: Rasmus Mikkelsen og Jonas Kruse

Mere kærlighed end had

Oftest er det håneretten over en rival, som betyder mest, når en lokal dyst skal stå.

Men på trods af de ti kilometer, der adskiller Mejrups klubhus fra Idrætscenter Vest, gør den korte afstand ikke, at mandagens modstandere ser hinanden som ærkerivaler.

Tværtimod synes der at være en stor glæde over igen at mødes i samme pulje for de to klubber, der begge indgår i FS Holstebro-samarbejdet.

- Det er mega fedt, at Mejrup er med. Jeg ønsker alt godt for holdet, for fodbolden skal jo bare have lov at leve så meget som muligt i vores lokalområde, siger Kasper Brunsborg Lauritsen, hvis hold får ros fra den anden lejr.

- Vi mødte et godt hold, der var dygtige til at straffe os på tre dumme fejl, vi laver. Jeg håber, at de har et af de bedre hold i puljen, for ellers kan der vente os mange svære kampe, griner Mejrup-træner Jørgen Vestergaard.

Trods en naturlig skuffelse over resultatet har HB-træneren alligevel overskud til at sende flere pæne ord retur.

- De formåede at tage tempo ud af vores spil og på den måde stresse os. Jeg synes, de spillede klogt og rutineret, og det er fair nok, at de vandt, siger HB-træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Julestjernerne bringer glæde

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce