Erhverv

Struer Kommune sætter plejehjem til salg

Rosengården lukkede 1. september. Nu er bygningen sat til salg. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Humlum: I september lukkede plejehjemmet Rosengården i Humlum, og nu er ejendommen på Østerbrogade 16 i Humlum blevet sat til salg. Det fremgår af en meddelelse på Struer Kommunes hjemmeside. Hvad det skal koste at erhverve det tidligere plejehjem, der består af et køkken, fælleslokaler og 24 etværelses lejligheder med eget toilet og bad samt thekøkken fordelt på 5.516 kvadratmeter, står der ikke. Men ifølge tilhørende dokumenter til salgsopstillingen er ejendommen blevet vurderet til 15 millioner kroner.

Kommunen skriver selv, at stedet vil være velegnet til kontorer, kursuscenter, bosted eller lignende, selvom området ifølge lokalplanen lige nu kun må benyttes til plejehjem, beskyttede boliger og beboelse af almennyttig karakter.

"Budgiver opfordres til at komme med forslag til ejendommens fremtidige benyttelse, hvorefter byrådet vil tage stilling til lokalplanens ændring i overensstemmelse hermed," skriver kommunen.

Det er muligt at byde på ejendommen indtil den 8. november klokken 12.

Og så er der ikke noget med at ringe og give et bud eller sende en mail. Har man lyst til at byde, skal det ske helt officielt ved at bruge en udbudsblanket, som man finder i salgsopstillingen på kommunens hjemmeside. Og den skal afleveres i en lukket kuvert mærket "Købstilbud".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Holstebro

Ild i tre containere

Annonce