Holstebro

Efter tre hårde år: Busselskab har vendt skuden

Det er så småt ved at lykkes for Skave Turistfart at omstille sin forretning efter i 2016 at have mistet store dele af sin skole- og rutekørsel. Arkivfoto
Det er lykkedes for Skave Turistfart at få omstillet sin forretning efter at have mistet selskabets største indtjenings-kilde.

Skave: Det var en mavepuster af de helt store, da Skave Turistfart i 2016 mistede flere af sine skole- og rutekørsler efter en stor licitationsrunde og var nødt til at fyre 15 chauffører.

Firmaet, som har 72 år på bagen, har kørt skolekørsel siden 60'erne. Siden har firmaet hjemtaget stadig mere rute- og skolekørsel, så den i cirka 30 år har udgjort den største del af omsætningen for firmaet.

Men i dag er lykken vendt for busselskabet. Man har genvundet en lille bid rutekørsel, så tre busser nu kører rutekørsel fra Holstebro til Viborg. Men hovedfokus er på turistfarten. Det har ikke været nogen let turn-around:

- Vi har skulle omstrukturere det hele, siger indehaver Finn Hede. For nu skulle firmaet til at satse benhårdt på turistfarten. Det er nu lykkedes.

- Vi har måtte lave nogle nye samarbejder, og så er vi blevet bedre til at reklamere for os selv og komme ud og vise flaget. Det har krævet noget arbejde, og det er først ved at lykkes nu her, så det har været nogle hårde tre år, siger Finn Hede.

Han har netop købt en ny dobbeltdækkerbus, som bedre kan varetage de større ture.

- Det er jo fremtiden, for man kan pludselig tilbyde lidt mere, siger Finn Hede.

Indehaveren regner med, at firmaet går ud af 2019 med lige knap 20 millioner kroner i omsætning. Men til næste år kommer tallet til at stige - det er han sikker på:

- For det tegner godt med antallet af bookinger til næste år - allerede nu, siger han.

Busselskabet beskæftiger i dag 20 chauffører - med afløsere - og råder over ti busser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand i lejlighed i Heimdalsparken

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce