Holstebro

Uddannelse: Nu kan du blive trafikofficial

- I har jo snart et Post Nord Danmark Rundt-cykelløb, der kommer til Holstebro, så her kunne der meget vel være brug for vores hjælp, siger instruktør Svenn Vind. Privatfoto
- Vi må ikke selv hoppe ud og dirigere trafikken, siger instruktør, der med politiets tilladelse dirigerer trafikken ved begivenheder, hvor især Hjemmeværnet tidligere har stået. De første trafikofficials blev i weekenden uddannet.

Holstebro: Regnestykket er klart, og det ender i minus.

- Hjemmeværnet kan ikke stille op med det, de kunne engang, når de også skal stå ved grænseovergangen, ulykker, brandtomter og så videre. Derfor er vores opgave kun endnu vigtigere, siger Svenn Vind.

Og så er politiet endda ikke taget med i regnestykket, tilføjer han.

Det går ud over cykelløb og andre kulturelle begivenheder, som kræver folk til at dirigere og passe på trafikken. Derfor er der opstået trafikofficials, som er et korps af civile, der siden år 2005 er uddannet til at være et alternativ til politiet og hjemmeværnet.

I weekenden blev de første kursister nogensinde i Holstebro uddannes. Det betød, at de over to dage modtog undervisning på biblioteket, mens den praktiske del foregik i tre kryds i Holstebro.

- Det handler om at få god teori ind om trafikofficials beføjelser, for det er reel magt, man får i et kryds. Der er også noget psykologi med, for de danske trafikanter er ikke ligefrem kendt for at være de mest besindige bilister, siger Svenn Vind, der er instruktør og trafikkoordinator i Herning Kommune.

Vi er ude

Uddannelsen af trafikofficials i Holstebro er sket på foranledning af DGI Vestjylland. På to dage gennemgås 16 lektioner, hvorefter man er klar til at hjælpe i trafikken.

- Vi har været i gang i Herning i fem år og har dér et rigtigt godt samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Der er tillid, og den værner vi meget om, for vi ved godt, at træder man bare én gang ved siden af, så kan den være væk, siger Svenn Vind, der kan bryste sig af, at ingen af Hernings trafikofficials endnu er kommet til skade, selvom opgaven er omgærdet af en vis portion trafikfare.

- Vi er ude 30-40 timer per mand om året. I Hjemmeværnet skal man være aktiv i 24 timer om året, så vi er fuldt på højde med hjemmeværnet, siger han.

Deltagerne i Holstebro kom blandt andet fra de lokale cykel- og triatlonklubber. Selvom der meldes om langt større interesse i Herning, hvor der er fire hold, så oplevede man også her, at det første hold var sværest at samle interesserede til. På den baggrund vurderer Svenn Vind, at uddannelsen meget vel kan komme til Holstebro igen næste år.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Personer bag groft skole-hærværk afsløret

Vinderup

Kommunen sparker fælleshus-tilskud til hjørne: - Vi er da skuffede

Lemvig

Første spadestik til Klimatorium taget: - Vi giver jo vores verden tilbage til børnene

Holstebro

Vokseværk: 255 nye sommerhusgrunde på vej ved Fjand

HB For abonnenter

Et point var næsten tyveri, men 'Zetter' ville have alle tre

Holstebro

56 afskediget hos stort jernstøberi: Største nedskæring i 10 år

Holstebro

Patrick overgik sig selv i ironman dedikeret til sin afdøde kusine: - Jeg ville helst ikke skuffe Cecilie deroppe

Annonce